Pyssla tillsammans

Förra veckan var min sambo på kurs i Stockholm hela veckan så det var bara jag och vår son hemma. Vår son fyller strax 3 år och är nog som många andra 3 åriga pojkar. Det är väldigt mycket duplo, tågbana och stora maskiner som gäller. Han är ganska duktig på att leka själv, men oftast är något roligt i cirka 20 minuter sedan är det dags att leka med något annat. Jag har turen att ha ett rum där jag har alla mina scrapbooking/pysselgrejer. Det var tidigare ett gästrum, men vi valde att göra om detta till ett kontor/hobbyrum när  vi renoverade detta rum tidigare i år. Vi har döpt detta rum till ”mammas” rum hemma. Så tillbaka till förra veckan….

Min son lekte med sin brio tågbana, medans jag smög in i ”mitt rum”. Helt plötsligt står han bredvid mig i rummet med ett papper i handen och vill måla….. jag blev helt paff då han aldrig annars har visat intresse för att varken måla eller pyssla. Men sagt och gjort! Han fick pappret han höll i och jag satte honom på stolen bredvid mig med en låda pennor. Ganska snart kom klistermärken, stämplar och sax fram. Gustav har en egen sax en barnsax som bara kan klippa i papper/tejp med. Där satt vi, i säkert en timme och jag vet inte vem som hade roligast. Jag eller sonen, men två fina teckningar blev det som nu sitter på kylskåpet!

teck3

 

Dagen efter blev det en till, men den glömde jag fota. Men den påminde om dom två första. Tejp verkar vara en riktig hit när man är 3 år:-)